Завантаження ...

Не має духовкки, то приготуйте тортик на сковороді

tort.jpg

Іноді виникає бажання з’їсти щось смачненьке, але не має, або не працює духовка. Не треба впадати у відчай, ділимося з вами рецептом тортика, який можна приготувати на сковороді. Смаколик вийде ніжним, ароматним, м’яким та дуже смачним.  Приготуйте таку смакоту та порадуйте родину.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Пшеничне борошно 400 гр.;
  • Куряче яйце 1 шт.;
  • Згущене молоко 1 б.;
  • Розпушувач для тіста 1 ч. л.

Крем:

  • Куряче яйце 3 шт.;
  • Цукор пісок 200 гр.;
  • Ванільний цукор 10 гр.;
  • Борошно пшеничне 60 гр.;
  • Молоко 800 мл.;
  • Масло вершкове 100 гр.;
  • Горіхи 50 гр.

Технологія приготування:

  1. В каструлі з товстим дном змішайте інгредієнти для крему: яйця, цукор, ванілін, борошно.
  2. По трішки додавайте молоко, щоб утворилася однорідна суміш без грудочок.
  3. На середньому вогні постійно помішуючи варіть до загустіння. Зніміть з плити, додайте масло, ретельно перемішайте та накрийте харчовою плівкою в контакт.
  4. В ємності змішайте яйце та згущене молоко. Поступово додайте просіяне борошно з розпушувачем та замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким та не прилипати до рук.
  5. Розділіть тісто на 8 шматків та розкатайте їх у вигляді кола діаметром сковороди на якій будете смажити коржі.
  6. Посмажте з обох сторін тісто та дайте охолонути.
  7. Змастіть коржі кремом, а боки і верх присипте подрібненими горіхами.
  8. Дайте настоятися 8 годин.

Приємного апетиту!

мрия