Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

3 склянки і смачний торт готовий

3 склянки і смачний торт готовий фото

Сьогодні ми вирішили згадати такий простий і досить популярний рецепт торту, що в народі прозвали "Три склянки". Дуже простий в приготування, але при цьому дуже смачний. Інгредієнти для такого тортика завжди знайдуться в холодильнику, коржі виходять вологими не вимагають просочення.

Інгредієнти:

  • яйця – 1шт
  • кефір (йогурт або ряжанка) – 1 ст. (250мл)
  • борошно – 1 ст. (160г)
  • цукор – 1 ст (200г)
  • какао порошок – 2 ст.л. (30гр)
  • сода – 1 ч.л. (Сік лимона по потребі)
  • соняшникова олія – 3 ст.л.

Для крему:

  • сметана – 500 г
  • цукрова пудра – 2-3 ст.л. (Або за смаком)
  • волоські  горіхи – за смаком

Приготування:

  1. Для вимірювання беремо будь-яку склянку, у мене об’ємом 250 мл. Беремо будь-яку кисло молочку, яка є в холодильнику, кефір, ряжанка у мене сьогодні йогурт 1 склянка.
  2. Додаємо 1 ч.л. соди, щоб бути впевненою що сода погасилася я додаю трохи соку лимона. Маса повинна почати піниться, перемішуємо і відставляємо в сторону. Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку
  3. В іншу миску розбиваємо 1 яйце, додаємо склянку цукру, дрібку солі і перемішуємо, тепер вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. Додаємо 1 склянку борошна і 2 ст.л. какао порошку.
  4. Перемішуємо і додаємо 3 ст.л. олії. Тісто готове. Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку
  5. Форму діаметром 20 см змащуємо олією, переливаємо тісто і розрівнюємо.
  6. Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
  7. Витягуємо з форми і даємо охолонути.
  8. Зрізаємо нерівності і ділимо корж на 3 коржі, спочатку робимо надрізи ножем, потім ріжемо за допомогою нитки. Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку
  9. Приготуємо крем, у мене сметана магазинна жирністю 20% 500 грам, додаємо цукрову пудру до смаку, я не люблю сильно солодко тому додаю 2 -3 ст.л. ложки.
  10. Так як сметана магазинна, щоб крем не був рідким не можна збивати його міксером, а потрібно тільки перемішати злегка віночком, до розчинення цукрової пудри.
  11. Збираємо торт, змащуємо кремом перший корж, потім посипаємо нарізаними горішками за бажанням, у мене грецькі горіхи, попередньо обсмажені на сковорідці. Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку
  12. Кладемо 2 корж змащеною стороною вниз, змащуємо зверху кремом і посипаємо горішками, кладемо третій корж, змащуємо боки і верх торта.
  13. Обрізки подрібнюємо блендером і посипаємо боки тортика, верх посипаю какао порошком і січеними горішками. Даємо тортику трохи просочитися і можна розрізати і подавати до чаю.Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку

Соковитий, ніжний і звичайно ж дуже смачний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: