Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Причини набора ваги взимку та восени

Причини набора ваги взимку та восени фото

Частіше всього людина набирає вагу восени або взимку. На це впливають різні фактори, однак є кілька важливих причин, які ми не помічаємо. Дієтолог Ксенія Шатрова перерахувала в Instagram основні причини набору ваги в осінньо-зимовий період і дала поради, як з цим боротися.

Перша: знижена активність.

Я думаю, що цей пункт помічають всі. З настанням холодів наша активність знижується: все частіше поїздка в таксі або метро, хочеться доїхати все ближче до пункту призначення, а вихідні ми проводимо в основному перед переглядом кіно, або за столом в кафе замість прогулянки в парку.

Намагайтеся рухатися більше. Відмовитися від ліфта і зайвий раз пройтися пішки, вийти з метро на 1 зупинку раніше і так далі.

Друга: менше споживання клітковини.

Особливо це стосується овочів і зелені. До помідорів і огірків влітку ми вже якось звикли, але з осені до весни в раціоні більшості людей різко знижується кількість спожитої клітковини. Ну а це, в свою чергу, призводить до зниження ситості і для того, щоб заповнити шлунок, ми все більше їмо продуктів з іншою нутритивною цінністю: жирів і вуглеводів. Звичайно, що від такого прийому підвищується калорійність всього раціону, а це - прямий шлях до набору зайвої ваги.

Скорегуйте свій раціон по БЖУ. Не забувайте споживати клітковину щодня! Бажано, в кожному прийомі.

Третя: мало води.

Так-так, саме в такий холодний період, пити хочеться менше, а особливо звичайну воду. Недостатня її кількість призводить до зниженої роботи нирок, набряків і зайвої затримки води. До того ж, часто замість чистої води, ми вибираємо: супи, борщі, каву і чай, а калорійність таких напоїв набагато вище - тут і зайва вага.

Намагайтеся частіше пити воду в чистому вигляді, можете додати лимон, трави, спеції, щоб воду було пити приємніше.

Ілюстративне фото (pexels.com)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: