Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Складно розпізнати підробку кашеміру, але можна

Складно розпізнати підробку кашеміру, але можна фото

Саме осінь вважається часом м’якого, теплого, зручного кашеміру. Це може бути светр, кофтинка або кепка, убір. Головне при покупці - обрати дійсно якісний виріб, а не підробку, тоді ваш кашемір прослужить довго. Український дизайнер Андре Тан у своєму Instagram розкрив головні секрети найм'якшого і такого приємного матеріалу.

Підробки не відрізнити: Андре Тан розповів, як насправді потрібно вибирати кашемір

Шерсть і кашемір - зовсім не одне і те ж (фото: instagram.com/andre_tan_official/)

Багато хто впевнений, що кашемір - це шерсть. Але це не так. Кашемір і шерсть отримують від різних видів тварин. Шерсть - це волосяний покрив овець, і його збривають. Кашемір - це підшерсток, пух, який вичісують тільки з кіз, що мешкають в далекій Монголії.

Кашемір є в 8 разів теплішим за вовну, бо складається з найтонших ворсинок, порожнистих всередині. Через їх повітряний захист матеріал і є таким зігріваючим.

Підробки не відрізнити: Андре Тан розповів, як насправді потрібно вибирати кашемір

Склад не завжди відрізниш (фото: instagram.com/andre_tan_official/)

Чому один кашеміровий светр коштує 2 тисячі, а інший - 50? Все залежить від якості і навіть ваги виробу. У масмаркеті йдуть більш тонкі і товсті ворсинки, також в виріб можуть додавати синтетичний пух, який навіть не вказується в складі.

Як вибрати кашемір

Якщо ви хочете дійсно якісний виріб, який прослужить вам довгий час, то я вас засмутю: на дотик від підробки його не відрізнити. Тож обирайте перевірені бренди.

Підробки не відрізнити: Андре Тан розповів, як насправді потрібно вибирати кашемірАндре Тан розповів, як доглядати за кашеміром (фото: instagram.com/andre_tan_official/)

Кашемір: як доглядати

Кашемір - матеріал примхливий, за ним потрібно вміти доглядати. Кашемірові вироби потрібно прати спеціальним шампунем. Як варіант - дитячий шампунь з ополіскувачем. Звичайно, краще робити це вручну і при температурі не більше 30 градусів. Найпоширеніша помилка - сушити виріб в підвішеному стані. Так воно розтягнеться і піде в смітник. Краще розкласти його на горизонтальній поверхні.

Кашемір - виключно зимовий матеріал?

Хто вам взагалі це сказав? Речі з тонкого кашеміру підійдуть навіть для літнього вечора. Повірте, немає нічого приємнішого, ніж укутатися кашеміровою накидкою восени в офісі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: