Завантаження ...

Корисні ранкові звички

Корисні ранкові звички фото

На ці звички не доведеться витратити багато часу - всього 5 хвилин щоранку, а користь вони приносять неймовірну. Сьогодні ми розповімо про п’ять простих процедур, які варто виконувати вранці після сну. Заберуть вони у вас не більше 5 хвилин, а користі для організму дадуть дуже багато. Як завжди, у всьому, найважливіше значення має регулярність. Якщо почали робити щось — робимо кожен день. За умови регулярності, як і в інших справах, малі результати прийдуть через 3 місяці, а великі — через 3 роки.

З інгредієнтів вам знадобиться: лимон, чиста некип’ячена вода, мед, активоване вугілля, розчин перекису водню і свіже страусине яйце. Щодо яйця — жарт, а от решту купіть, бо багато грошей воно не вимагає.

1. Чищення язика

Зуби вранці чистимо? Надіємося, що так. Треба взяти за правило перед цим чистити ще і язик. Про це люди знали з давніх-давен. Ще Авіценна в 10 столітті писав про цю процедуру як одну з найважливіших, а індійські йоги робили це ще задовго до нього.

Найкраще для чищення язика, підійде такий предмет (шкребок простою мовою). Буде ідеально, якщо він буде зі срібла.

мед

Беремо його й акуратно, ретельно знімаємо весь наліт з язика від кореня до кінчика.

Що дає чищення язика?

  1. Через поверхню язика з організму видаляються шлаки й токсини. Плюс там накопичуються бактерії, які зі слиною потім переносяться на зуби та ясна, викликаючи різні болячки.
  2. Бактерії на язику та шлаки — часта причина неприємного запаху з рота.
  3. Ви звільняєте від нальоту смакові рецептори та починаєте більш тонко відчувати смак їжі. До речі, гарний шкребок можна зробити з пластмасової бритви для гоління. Просто зніміть бритву, а частину, що залишилася, використовуйте як шкребок.

2. Випити зранку склянку теплої води

Наступною важливою ранковою процедурою буде випивання склянки теплої води з невеликою кількістю лимонного соку.

Процедура проста. Берете очищену, некип’ячену (!) воду (куплену, очищену заморожуванням або пропущену через фільтр і відстояну хоча б 8 годин), нагріваєте її до теплого стану (не повинна бути гарячою). Наливаєте повну склянку або горнятко. Відрізаєте та додаєте туди тонку скибку лимону або просто вичавлюєте трохи лимонного соку. Випиваєте швидко маленькими ковтками мінімум за 30 хвилин до їжі.

Чим корисна гаряча вода натщесерце?

  1. Вода вимиває відходи травлення, шлаки та токсини зі шлунково-кишкового тракту та готує його для приймання їжі. В загальному можна взагалі привести в норму всю травну систему.
  2. Поліпшується обмін речовин, зникає багато проблем, пов’язаних з ним (прищі, вугрі, висипання).
  3. Вода з лимоном ефективно очищує печінку. Лимонний сік стимулює орган на викид токсинів, а вода відразу ж виводить їх.
  4. У лимонному соці багато мікроелементів і вітамінів (калій, магній, кальцій, фосфор, натрій, залізо, каротин – 0,01 мг, вітамін В1 – 0,04 мг, вітамін В2 – 0,02 мг, вітамін В5 – 0, 2 мг, вітамін Вб – 0,06 мг, вітамін Вс – 9,0 мг, вітамін С – 40-70,0 мг, вітамін РР-0,1).

3. Ложка меду перед їжею

Ще одна корисна звичка. Хвилин за п’ять до сніданку з’їжте чайну ложку меду та запийте водою. Необхідна умова: мед повинен бути гарний і натуральний (з цим часто проблема в місті, купити можна багато чого схожого на мед).

Що дає ложка меду?

  1. Мед – потужне джерело вітамінів і мікроелементів, а також джерело фруктози та глюкози, що добре «заряджає мізки».
  2. Мед володіє потужним антивірусним і антибактеріальним впливом. А при постійному раціональному вживанні значно підвищує імунітет.
  3. Завдяки наявності в меді ергогенного компоненту або так званого елементу підвищення працездатності, ви підвищуєте свою працездатність на весь день.
  4. Мед — відомий засіб від старіння організму. Бджолярі зазвичай виділяються здоров’ям і довголіттям.

4. Таблетка активованого вугілля

Після сніданку варто випити 1 таблетку активованого вугілля.

Активоване вугілля – це універсальний абсорбент, який здатний поглинати отрути, продукти розпаду алкоголю, шлаки й токсини в організмі та перешкоджати їх всмоктуванню в кров. Саме вугілля не всмоктується та не метаболізується в шлунково-кишковому тракті. Воно повністю виходить з калом.

Більше однієї таблетки в день не рекомендують вживати. Хіба що тільки при отруєннях. Робіть цю процедуру не кожен день, а приблизно раз у два, три дні.

5. Прополоскати рот розчином перекису водню

Після сніданку рекомендуємо прополоскати рот розчином води з перекисом водню. Вам потрібно купити в аптеці розчин перекису. Коштує він копійки, але користі від нього багато!

Розчин для ополіскування: 10 крапель 3% розчину перекису на 50 мг чистої некип’яченої води. Збільшувати відсоток перекису не потрібно, бо можна «обпалити» слизову.

Що це дає?

  1. Профілактика зубних хвороб і хвороб ясен. Хто регулярно робить ополіскування з перекисом, ходить до стоматолога в основному тільки на профілактичні обстеження.
  2. Після регулярної антисептичної обробки порожнини рота усувається «поганий» запах з роту.
  3. Зуби поступово вибілюються.

Такі ось нехитрі ранкові процедури, перевірені на власному досвіді. Крім перерахованих у статті простих рецептів, це, зазвичай, і точковий масаж, і контрастний душ, і суглобова гімнастика, і комплекс в’єтнамської йоги Зіонгшін, і дихальний комплекс Байтапкхі, і спеціальні вправи для хребта, і комплекс бойової практики він-Чунь. Після всього цього ви отримуєте чудовий заряд на весь день.

Важливо: вся інформація, опублікована тут, носить виключно ІНФОРМАЦІЙНИЙ характер і не замінює консультацію лікаря, діагноз або професійний медичний огляд. 

При виникненні проблем зі здоров’ям негайно зверніться до профільного фахівця.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия