Завантаження ...

Треба навчитися не віддавати свою енергію будь-кому

Треба навчитися не віддавати свою енергію будь-кому фото

Не думайте, що будете щасливі. якщо буде поруч багато людей. Головне, щоб вони були свої, правильні. Кожна людина, з якою проводите час, розмовляєте і взаємодієте, так чи інакше поглинає вашу енергію. Вірніше, ми самі її віддаємо всім цим людям – добровільно і навіть не замислюючись про це. Проте справа в тому, що цей процес – не такий вже нешкідливий: якщо ми ділимося енергією з хорошими людьми, то і вони віддають свою натомість, а якщо ж – з усякими мудаками і їм подібними, – лише послаблюємо себе.

Якщо ви дійсно хочете бути щасливими, слід перестати віддавати свою енергію токсичним, злим і непорядним людям. Людина – істота енергетична, але її запас міцності не безмежний. А значить – ділитися своєю енергією, своїми життєвими силами з тими, хто сприймає нас виключно, як бензоколонку, – нерозумно і небезпечно. Запам’ятайте на все життя: якщо ці люди не допомагають зростати, якщо стримують нас і тягнуть назад, йдіть. І крапка. Інших міркувань і виправдань – не має.

Щастя – це зовсім не величезний натовп навколо, щоб не було страшно і самотньо. Щастя – це коли поруч правильні, свої люди. Ті, з якими вам добре, ті, поруч з якими ви ростете і стаєте краще.

У нашому світі ви можете зустріти тих, хто начебто і не робить нічого поганого явно, але викликає почуття величезного дискомфорту. Вони просто харчуються вашою енергією, позбавляють сил і впевненості, а самі бадьоренько крокують вперед у пошуках нової жертви. Ви точно хочете бути «бензоколонкою» для подібних мудаків?

Найсумніше полягає в тому, що це далеко не завжди швидкоплинні знайомі чи колеги, партнери по бізнесу. Якраз навпаки, нерідко – це наші найближчі друзі і навіть члени сім’ї. І ми тривалий час навіть не підозрюємо, чим викликаний занепад сил і важкість на душі. Це одночасно і проблема, і рішення, тому що рано чи пізно вони знімуть свої маски і постануть у всій «красі». І ось тут уже все залежить від вас – який вибір зробите.

Справа в тому, що ці люди так просто ні за що не захочуть втратити таке цінне джерело енергії – вас. Вони будуть тиснути на жалість, волати до голосу совісті, перераховувати всі «жертви», на які пішли заради вас … Їх мета – контролювати свою «бензоколонку», щоб ви не вийшли з-під їхнього впливу. Адже як тільки ви віддалитеся від них і поглянете на ситуацію під іншим кутом, то станете зовсім іншою людиною. Тим, яким і повинні були бути завжди. Тим, хто знову навчиться радіти і буде щасливий.

Ви і тільки ви визначаєте своє коло спілкування. Те, що комусь з вами цікаво, зручно або вигідно, – це виключно його проблеми. Якомусь мудаку потрібна ваша енергія? Нехай пошукає в іншому місці: ви не повинні дозволяти людям, які заважають рости і тягнуть назад, перебувати поруч з вами.

Ви відповідаєте за своє життя і можете вибирати, кому в ньому бути, а кому – вхід заборонено. Причому пояснюватися і вибачатися – ви не зобов’язані.

Звичайно, всі звикають до певного оточення, до людей, тому перший час вам може навіть їх не вистачати. Але це все – дуже скоро пройде, і ви відчуєте себе по-справжньому вільними. Справа в тому, що дорослі люди не міняються, і як би не хотіли – ви не перетворите токсичну і підлу людину в хорошу.

Та й вона, до речі, мудаком себе зовсім не вважає, скоріше – навпаки. Визнати цю істину дуже важливо. Інакше мудаки, немов мухи, будуть знову і знову з’являтися у вашому житті. А ваше завдання – позбувшись від них один раз, намагатися не підпускати надто їх знову близько в майбутньому.

Зауважте, що, якщо хтось погано відгукується про інших у вашій присутності, то швидше за все, він точно так само говорить і про вас за спиною. Звертайте увагу на подібні червоні прапорці – це допоможе вчасно визначити таких людей.

До слова, часом вони можуть бути дуже замкнутими, хитрими і винахідливими. Тоді залишається тільки чекати. Довго прикидатися білим і пухнастим не може жодна людина, так що вони все одно видадуть себе словами, вчинками або тим, наскільки відповідально ставляться до обіцянок. Не мовчіть: відразу ж озвучуйте, якщо помітили, що ви їх розкусили. Це – відмінний привід тримати їх у страху.

Якщо вас використовували, образили або принизили, не роздумуйте ні хвилини – женіть таких людей геть зі свого життя. Справа в тому, що, коли вам боляче, коли ви засмучені – вони харчуються вашою енергією. Не турбуйтеся через те, що відштовхнули, не пояснивши причини. По-перше, вони все одно нічого не зрозуміють, а по-друге, ви нікому нічого не винні в цьому світі. Нехай мудаки самі розбираються зі своїми комплексами і іншим. Зміняться і стануть щасливими – відмінно, а ні – це не ваша турбота.

Ми всі – всього лише гості на цій планеті, і час, відведений кожному – досить короткий. Тому так важливо використовувати дорогоцінні роки і дні свого життя на тих, хто цього вартий. На тих, хто допомагає нам рости, і кому ми допомагаємо рости.

Не дозволяйте людям, які тільки використовують вас або змушують почуватися погано, красти щастя і радість. Це ваше життя, і ви відповідаєте за нього.

Щастя – це зовсім не так складно, як дехто вважає. Як тільки проведете «ревізію» свого оточення, позбувшись від токсичних мудаків, усвідомите це.

Ви прийшли на цю землю, щоб дарувати щастя гідним людям і бути щасливими, а не ділитися своєю енергією з токсичними людьми.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия