Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як приготувати вдома улюблений східний смаколик

Як приготувати вдома улюблений східний смаколик фото

Всім нам знайомий з дитинства цей східний смаколик. Придбати його можна в будь-якому магазині, але всім відомо, що краще коштувати те, що приготували вдома. Для того, щоб зробити цю смакоту не знадобиться багато часу, вишуканих інгредієнтів. З рецептом впорається будь-яка господиня.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 склянки очищеного насіння;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 склянки води;
  • 150 мл соняшникової олії.

Процес приготування

Насіння обсмажити, прокрутити на м’ясорубці. Борошно теж обсмажити на сухій сковорідці до ніжно-золотистого кольору.  Змішати обидві маси до однорідної консистенції. З цукру і води, на середньому вогні, помішуючи, варимо сироп 10 хвилин з моменту закипання — він не повинен бути зовсім рідким, але і густим теж. Як тільки цукор розчинитися, можна не мішати.

Тепер змішуємо масу з насінням, соняшникову олію і сироп за допомогою міксера — так швидше.

Можна знайти рецепти, де олію вливають в готовий сироп. Тут є реальний шанс все зіпсувати!

Сироп від холодної олії відразу згортається і отримуєте великий льодяник.

Коли маса стала однорідною, викладаємо її в форму, застелену целофаном, добре утрамбовуємо і розрівнюємо.

Зверху кладемо плоску кришку, і ставимо вантаж.

Ставимо в холодильник години на 3.

Смачного!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: