Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нестача вітамінів визиває безліч проблем

Нестача вітамінів визиває безліч проблем фото

Наш організм постійно намагаєтьс янам сказати, що з ни мне так.  Зокрема це стосується і браку корисних елементів. Ось 10 ознак, які вказують на брак конкретних вітамінів: 1. Лупа. Можливо, у вас дефіцит Омега-3. Людина, яка помітила білі пласти шкіри на голові, вважає, що це лупа. Але, насправді, це може свідчити про нестачу певних компонентів в організмі, зокрема жирних кислот.....

 

Наш організм постійно намагаєтьс янам сказати, що з ни мне так.  Зокрема це стосується і браку корисних елементів. 

Ось 10 ознак, які вказують на брак конкретних вітамінів:

1. Лупа.

Можливо, у вас дефіцит Омега-3.

Людина, яка помітила білі пласти шкіри на голові, вважає, що це лупа. Але, насправді, це може свідчити про нестачу певних компонентів в організмі, зокрема жирних кислот.

«Жирні кислоти грають роль мастила для нашого організму. Дефіцит омега-3 призводить до появи лупи, розшарування нігтів та сухості шкіри. Міститься ця речовина в жирних видах риби та у волоських горіхах».

2. Тонке, ламке волосся.

Можливо, вашому організму не вистачає фолату.

Вітамін В є дуже важливим для нашого організму, особливо для волосся. Дефіцит фолату (фолієвої кислоти) часто спричиняє ламкість локонів та їх випадіння.

«Фолат входить до складу зернових культур: крупи, рис, хліб. Також міститься в шпинаті та спаржі.»

3. Сиве волосся.

Можлива проблема: нестача міді.

Саме дефіцит міді може спричинити те, що волосся почне сивіти ще в молодому віці. 

«Важливо перевіряти рівень мілі в організмі, адже вона бере роль у виробницітві меланіну та забарвлює волосся. Мідь міститься в молюсках, устрицях та грибах.»

4. Тріщини і виразки в роті.

Свідчить про дефіцит вітаміну В12.

Саме виразки в роті є першими ознаками того, що організму не вистачає B12. Цей вітамін міститься в домашній птиці, червоному м’ясі і яйцях. Якщо ви вегетаріанець, то їжте більше зернових і пийте мигдальне молоко.

5. Горбки і ущільнення на шкірі рук.

Можлива проблема: нестача цинку і вітаміну А.

У народі ці горбки на шкірі називаються «сироти». Якщо вони не зникають зі шкіри, то це означає, що у вас фолікулярний кератоз. Це може свідчити про дефіцит цинку та вітаміну А. 

Вітамін А міститься в птиці, хумусі насінні гарбуза, картоплі, дині. 

6. Ямки та білі плями на нігтях.

Можлива проблема: кислота в шлунку.

Хоча ця проблема не стосується дефіциту певного вітаміну, вона здатна перешкоджати поглинанню шлунком поживних речовин. Бажано звернутися до лікаря, який проконсультує та призначить певні препарати. 

Деякі люди вважають, що випивати воду з яблучним оцтом до їжі – теж відмінний вихід.

7. Втома.

Можлива проблема: нестача вітаміну D.

Якщо щодня ви спите достатню кількість годин та правильно харчуєтеся, а відчуття втоми не зникає, то це може бути ознакою нестачі вітаміну D в організмі.

Потрібно більше споживати молочні продукти (йогурт, молоко), мигдаль або соєве молоко, деяку рибу (сардини) і навіть гриби. Більше часу необхідно проводити на вулиці. 

8. Синці на ногах.

Можлива проблема: нестача вітаміну С.

Якщо мінімальний вплив на шкіру призводить до того, що на ній з’являються синці, то, можливо, у вас недостатньо вітаміну С. Саме цей компонент допомагає виробляти колаген, який бере участь у створенні кровоносних судин.

Вітамін С входить до складу полуниці, цитрусових, броколі та манго.  

9. Судоми в кісточках.

Можлива проблема: нестача магнію або кальцію.

Магній, так само як і кальцій, просто необхідний для здоров’я м’язів.

Вживайте насіння гарбуза, банани та авокадо для магнію. Для кальцію – молочні продукти.

10. Закреп.

Можлива проблема: нестача клітковини або магнію.

Закреп може свідчити про безліч проблем в організмі, однак одна з найпоширеніших є нестача клітковини. Саме ці корисні волокна очищають організм та й кишківник від токсинів та шлаків. 

Клітковина міститься в більшості продуктів рослинного походження. 

Стаття містить інформаційний та ознайомлювальний характер і не може заміняти методи традиційної медицини та косметології. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

Ви страждаєте на схожі проблеми?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: