Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На японських авто по-іншому розташовані дзеркала заднього виду, а знаєте чому?

На японських авто по-іншому розташовані дзеркала заднього виду, а знаєте чому? фото

Якщо  придивитися, то можна помітити, що на деяких авто з Японії дивно розташовані дзеркала заднього виду.   Дуже часто на японських авто вони розташовані не поруч з лобовим склом на дверях, а на крилах машини ближче до передніх освітлювальних приладів. Так для чого ж на сході автомобілі конструюють саме таким чином? В Японії для таких дзеркал існує навіть спеціальна назва - «fendamira».

Якщо  придивитися, то можна помітити, що на деяких авто з Японії дивно розташовані дзеркала заднього виду.   Дуже часто на японських авто вони розташовані не поруч з лобовим склом на дверях, а на крилах машини ближче до передніх освітлювальних приладів. Так для чого ж на сході автомобілі конструюють саме таким чином?

В Японії для таких дзеркал існує навіть спеціальна назва - «fendamira». Походить воно від англійського словосполучення «fender mirror», яке перекладається лише як «дзеркало на крилі». Японці спотворили вимову, в результаті чого в лексиконі автомобілістів і автовиробників з'явився новий термін.

Якщо переглянути фотографії радянських і західних автомобілів XX століття, то можна буде побачити, що багато хто з них також комплектувалися фендамірами.

В Японії установка фендамір була обов'язкова аж до 1983 року. Вважалося, що таке розташування дзеркал забезпечує більш повний панорамний вид, що сприяє підвищенню безпеки на дорозі. Втім, з часом дзеркала все-таки почали інтегрувати в двері. Мода, яка захопила світ, докотилася і до Японії. Цікаво, що в «кращі роки» існували моделі авто з дзеркалами, які були розташовані буквально на одній лінії з бампером.

Хоча обов'язкову вимогу по установці фендамір в Японії вже давно зняли, багато автовиробників все ще продовжують випускати моделі, обладнані дзеркалами таким ось чином. Сьогодні все це не більше, ніж традиції, а також маркетингова політика внутрішнього ринку автомобілів Японії. Місцеве населення все-таки звикло за багато десятиліть до виду фендамір, а тому і купує такі машини куди охочіше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: