Завантаження ...

А ви знали, що акули бояться дельфинів?

А ви знали, що акули бояться дельфинів? фото

Складно знайти більш страшнійшу істоту в окені ніж акула, але і вона когось боїться. Таким ворогом акул є дельфіни. Чому акула боїться дельфіна, хоча за своїми розмірами іноді перевершує їх? Існує версія, що акула рятується втечею побачивши дельфінів, тому що намагається таким чином зберегти своє життя. Дельфіни живуть зграями і за більшістю свідчень і досліджень мають свій ....

 

Складно знайти більш страшнійшу істоту в окені ніж акула, але і вона когось боїться. 

Таким ворогом акул є дельфіни.

Чому акула боїться дельфіна, хоча за своїми розмірами іноді перевершує їх?

Існує версія, що акула рятується втечею побачивши дельфінів, тому що намагається таким чином зберегти своє життя.

Дельфіни живуть зграями і за більшістю свідчень і досліджень мають свій розум, поки що незрозумілий людям.

Якщо вони не чіпають людей, а навіть, навпаки, завжди їм допомагають, це не означає, що дельфіни м’які нешкідливі істоти. Вони прекрасно вміють, і оборонятися і нападати.

Дельфіни на великій швидкості б’ють акулу своїм носом в її черево або в зябра, це найбільш вразливі місця хижака. А величезна швидкість і потужний удар дельфінячого носа може стати для акули смертельним. При вигляді агресивної акули дельфіни атакують її і б’ють до повного знищення. Якщо акула вчасно зуміє врятуватися втечею, то не втратить життя. Ця війна акул з дельфінами спостерігається досить часто, і акула вже не робить спроб нападу на людей, якою б не була голодною, якщо поблизу знаходяться дельфіни. Розповідають, що були випадки, коли дельфіни на смерть забили своїми носами морських хижаків. І справа тут не в голоді, дельфіни за своєю природою не кровожерливі.

Заслуговує на особливу увагу ставлення дельфінів до людей. 

Вони нерідко є їх рятівниками і від акул, і коли людина тоне в морі. Цілком реальний випадок, підтверджений документами, коли дельфіни в районі Нової Зеландії оточили чотирьох плавців, не даючи їм прорватися крізь свою зграю, хоча налякані люди і робили такі спроби.

Лише через деякий час один з плавців зміг вибратися з оточення і побачив величезну триметрову акулу, яка кружляла неподалік. Майже годину дельфіни не давали акулі наблизитися до людей, поки ті не наблизилися до безпечного мілководдя.

Таких оповідань досить багато, дельфіни дуже часто допомагають людям вибратися з біди, що сталася з ними на морі або в океані.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия