Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ненароджені і народжені діти - який вплив

Ненароджені і народжені діти - який вплив фото

Всі знають аборт - вбивство практично у всіх релігійних конфесіях світу, а багато духовних практик відкривають завісу над тим, що відбувається зі зв’язком мати-дитя, і що трапляється, якщо батьки приймають рішення позбавитися від того, кому дали життя. Я не езотерик, не ясновидиця і погано знайома з енергетичними нюансами, але як психотерапевт та розстановник, що має за своїми ...

Всі знають аборт - вбивство практично у всіх релігійних конфесіях світу, а багато духовних практик відкривають завісу над тим, що відбувається зі зв’язком мати-дитя, і що трапляється, якщо батьки приймають рішення позбавитися від того, кому дали життя.

Я не езотерик, не ясновидиця і погано знайома з енергетичними нюансами, але як психотерапевт та розстановник, що має за своїми плечима понад 6500 клієнтських робіт, я вважаю своїм обов’язком поділитися своїми знаннями і системними спостереженнями з тими, для кого дана тема важлива.

Багато хто з нас — діти Радянського Союзу, і я, як фельдшер-акушер за першою освітою, не з чуток знаю про те, що раніше аборт багато жінок розглядали, як засіб контрацепції. Відповідно, знайдеться небагато людей, кому більше двадцяти років і у кого немає ненароджених братів і сестер. І якщо церква стверджує, що абортована дитина — це гріх, який несуть батьки, то я хочу звернути вашу увагу на те, як ненароджені діти впливають на народжених.

З системної точки зору, сім’я — це організм, що складається із взаємопов’язаних між собою представників, які впливають один на одного незалежно від того, живі вони чи ні. Так, ми можемо мати хороший міцний зв’язок з нашою померлою бабусею, віддавати борги прадіда, повторювати долю маминої старшої сестри, про яку всі забули, і не дозволяти собі розвиток і благополуччя в пам’ять про репресованих родичів. Все, що не заспокоєне, що не оплакане та не спокуте, так чи інакше впливає на наше життя.

Самим міцним і стійким зв’язком є зв’язок між батьком і дитиною. Кожна дитина носить свою сім’ю в своєму серці. І часто вона не знає, звідки йдуть її почуття — ми називаємо це «переплетеннями». Дитина, як би вплетена в події і долі людей, про яких може навіть не знати. Основне правило сімейних відносин свідчить: всі родичі мають право на приналежність.

Якщо когось із них виключають, то доля виключеного може відбитися на іншому члені сім’ї в наступному поколінні, і це може проявлятися в депресіях, немотивованих приступах агресії, небажання жити, фобіях, ірраціональних моделях поведінки і захворюваннях. І поки не відновлено право виключеного, поки йому не віддали належного, незримі нитки пов’язують тих хто живе, з тими, кого вже давно немає.

На жаль, я не зможу запропонувати вам чітку структуру, хто і з яких причин потрапляє в те чи інше переплетення, бо кожна доля неповторна, тому що кожна система унікальна, і тим не менш певні закономірності, а не ймовірності, ми можемо побачити.Спробуємо зробити якусь класифікацію, з якими проблемами стикається людина, що має ненароджених дітей, і той, у кого є ненароджені брати і сестри.

Під словом «ненароджена» я розумію: абортований, мертвонароджена, викидень, запліднені яйцеклітини під час штучного запліднення, а також ембріони, що знаходяться на «заморожуванні», і діти, які не народилися, якщо мати використовувала засіб контрацепції «спіраль» (тоді жінка, як правило, не знає, яку кількість разів вона вагітніла, і це потрібно уточнювати через розстановку або інші види роботи з несвідомим).

Вплив ненароджених дітей на партнерство

  • Аборт накладає глибокий вплив на душу. Батьківство настає в момент зачаття, і його не можна скасувати абортом.
  • Наслідки аборту для батьків, як правило, набагато важчі, ніж якби вони народили дитину.
  • Провину за те, що трапилося не можна розділити — у кожного вона своя.
  • Якщо жінка, завагітнівши, не розказала про це своєму партнеру, її відповідальність і вина поглиблюються.
  • З кожним абортом, абортується частина відносин. Фізично це може бути припинення або порушення сексуальних відносин, але по-справжньому цей розрив відбувається на рівні душ. Ситуація залишається такою до тих пір, поки кожен з батьків не визнає свою провину, поки подумки вони не подивляться на дитину і не дадуть їй місце у своєму серці. Тоді обидва зможуть бути разом.
  • Відносини в парі не можуть бути завершені, якщо в них є неприйняті ненароджені діти. На тонкому плані цей зв’язок залишається, поки вони живі.

    Батьки і ненароджені діти

  • Душа матері переживає аборт так, ніби вона втратила частину себе. Її тягне до мертвої дитини, її тягне в смерть… Біль від цього настільки велика, що в більшості випадків це рух переходить в сферу несвідомого, і жінка може відчувати занепад сил, брак енергії, неначе її життя кудись витікає.
  • Серце матері залишається з першою ненародженою дитиною, і поки вона для неї не оплакана, вона «закрита» для інших дітей. Дитина, яка народжується пізніше, може неусвідомо відчувати страх по відношенню до матері.
  • Чоловік, у якого є абортовані діти, має ті чи інші фінансові проблеми.
  • Діти, що живуть, можуть бути неспокійними, хворіти, погано вчитися, з ними можуть відбуватися нещасні випадки. Батьки можуть відчувати, що не має справжнього тісного контакту з дитиною.

Діти, у яких є ненароджені брати і сестри

  • Якщо у вас є ненароджені брат або сестра до вас, то ця дитина «поступилася» вам своїм місцем в системі, тому, найвірогідніше, вас би не було. Тоді часто у таких людей не складається саме життя: вони можуть відчувати, що не мають право жити, відчувати, що проживають кілька життів одночасно, мати фінансові труднощі …Так, ніби вони не можуть дозволити собі повноцінне щасливе життя. Зазвичай у таких людей виникають складнощі з вибором професії, вони скаржаться на нездатність знайти свій шлях. У їхньому арсеналі кілька освіт, вони часто змінюють роботу, їх особисті стосунки складні і різноманітні, а серед їхніх друзів багато різних, кардинально не схожих один на одного, людей.У взаємодії їх з матір’ю два сценарії: «відстороненість», іноді агресивна збудженість у випадках, коли мати щось вимагає або чогось вчить, «залипання» у відносинах — така дитина відчуває, що йїй занадто багато дають (за двох, а то й за трьох). І другий варіант: всередині неї буде не потреба, а почуття обов’язку — вона повинна бути успішною, знаменитою, залишити свій слід в цьому житті.Ніби людина в своєму серці дивиться на ненароджених братів і сестер і каже їм: «Я проживу своє життя за нас усіх!» — І саме це стає причиною багатьох її невдач.
  • Якщо ненароджені діти після вас, то динаміки менш різноманітні, але, як правило, страждає сфера сімейних відносин. Навіть створивши свою родину, ми відчуваємо, що ми на службі не тільки в неї, а й у своїх друзів, і на роботі — з тієї причини, що наша душа стає для наших братів і сестер «мамою», тому наша мама на них не дивиться.
  • Якщо у вас є ненароджені брати і сестри і до і після вас, то часто таким людиняи взагалі складно щось зі своїм життям зробити. В описі свого життя вони можуть використовувати фрази «я не відчуваю опори під ногами»«земля йде з-під ніг»«я не знаю, хто я і чого хочу від цього життя»«у мене немає смаку до життя»«я наче живу, але я не тут»«у мене відчуття, що я живу не своїм життям» …
  • Якщо між живими братами і сестрами є ненароджені діти, то вони відчувають відчуженість один від одного, і іноді ця відстороненість перетворюється на прірву.

Ви можете запитати: а при чому тут викидні і мертвонароджені діти, їх же ніхто не вбивав? Це вірно, але часто біль від втрати настільки велика, що пара не в змозі по-справжньому оплакати і відпустити таку дитину. Спочатку вони шукають винного, явно чи неявно намагаючись перекласти провину один на одного, на лікарів, а то й на самого Бога. Але якщо про таку дитину не говорять, якщо про неї забули або при згадуванні про неї є біль, отже, вона все ще не оплакана, виключена, і, тому, буде той, хто частково або повністю займе її місце.

Наведу кілька прикладів клієнтських робіт.

Молода жінка скаржилася на те, що з її п’ятирічним сином у садочку ніхто не хоче дружити. Батьки змінили вже третій садок, намагаються з усіх сил, купують малюкові іграшки та солодощі, вчать його ділитися ними з іншими дітьми, але все марно. За словами матері, її дитина – добрий, славний хлопчик, який дуже страждає через ситуацію, що склалася.

У розстановці їй було запропоновано вибрати заступників для сина і для інших дітей і розташувати їх так, як вона це відчуває. Відразу все виглядало нормально, за винятком того, що у заступника хлопчика були неприємні відчуття в тілі, неясне сприйняття дійсності, біль у горлі… Всі ці симптоми мати дізналася. Але коли заступник малюка став наближатися до інших дітей, вони відчули страх і дивилися не так на дитину, а на місця поруч з ним.

Ми ввели в розстановку додаткових заступників і поставили їх справа і зліва від хлопчика, і по зворотньому зв’язку з’ясували, що це ті ж діти — так сприймали вони самі себе і заступника хлопчика. Клієнтка сказала, що у неї було два аборти до сина і викидень і ще два аборти після його народження. Коли ввели відсутню кількість дітей, всім стало краще. Заступник дитини подивився на них з любов’ю, він дуже зрадів і відчував себе абсолютно щасливим. Мати згадала, як син неодноразово в своїх іграх спілкувався з невидимими друзями, і вона була впевнена, що вони — плоди його уяви через нестачу реальних друзів, а тепер вона змогла побачити, як йдуть справи насправді.

Їй було запропоновано увійти в розстановку самій, подивитися на своїх дітей, і було видно, як нелегко їй дається кожен крок, але коли вона змогла сказати: «Ви мої діти, а я ваша мама» — «діти» кинулися до неї, а вона змогла повною мірою віддатися своїм почуттям. Поки вона плакала і обіймала своїх ненароджених дітей, її син з побоюванням став наближатися до інших дітей, і на цей раз вони йому це дозволили.

Ще одна клієнтка звернулася із запитом, що її партнерські відносини ніяк не складаються, а стосунки з дітьми не найкращі. Коли вона за допомогою заступників розставила свою сім’ю, стало очевидним, що жінка перебуває фокусом уваги зовсім в іншому місці — вона дивилася на місце на підлозі; коли на це місце поклали заступника, заступниця клієнтки підійшла до нього, лягла поруч, обняла його і закрила очі. Вона обняла його так, як мати обіймає дитя, та й заступник ліг в позу ембріона. Старша дочка тихо підійшла до них і лягла поруч. Коли син так само хотів піти за ними, його батько зупинив його.

З’ясувалося, що це була мертвонароджена дитина цієї жінки від першого шлюбу. Вона тільки знає, що це була дівчинка, і лікарі навіть не показали її матері. Коли жінка змогла подивитися на свою дитину і визнати, що від душі і не поплакала за нею, атмосфера напруження і болю, яку відчували всі заступники, почала змінюватися. Клієнтка дала своїй дочці ім’я і пообіцяла, що подарує їй один день свого життя: сказала, що візьме її за руку і покаже їй Київ, що вони сходять в дитячий магазин, і вона зможе вибрати собі іграшку, а потім вони підуть в цирк (саме туди захотіла піти ненароджена дівчинка). І тільки після цього жінка змогла по-справжньому побачити свою дочку, сина і чоловіка, до цього вона відчувала себе як в пелені.

У розстановку ввели першого чоловіка клієнтки, з ним відчувався зв’язок сина від другого шлюбу. Жінка сказала, що дійсно він поводиться так, неначе б він був її партнером, а не сином. Він намагався за нею доглядати, завжди звертав увагу, як вона одягнена, одного разу навіть заявив, що, коли виросте, одружиться з нею. Перший чоловік в даній системі також був виключений, і син клієнтки зайняв його місце. Про перший шлюб клієнтки, як і про їх мертвонароджену сестру, діти не знали.

Жінка змогла подивитися в очі своєму колишньому чоловікові і сказати, що тепер у їхньої дочки є ім’я, подякувати йому за все і повернутися в свою родину.

Чоловік стояв з двома їхніми дітьми і радів, що тепер вона буде з ними. У житті він дійсно говорив дружині, що не відчуває її, що вона десь не тут, чим викликав її роздратування і нерозуміння.

У цій розстановці ми побачили, що частина серця клієнтки залишилася в її минулому — минулому, яке закрили і забули разом з тим болем, який залишився. Старша дочка пішла за нею, і з цієї причини у неї було слабке здоров’я і ослаблена імунна система. Син зайняв місце першого чоловіка, і таким чином вся колишня сім’я була «в зборі». І тільки нинішній чоловік залишався один — для нього не знаходилося місця, що й позначалося на партнерських взаєминах.

Насправді тема ненароджених дітей набагато глибша — вона безкрая, як і саме життя у всіх її проявах. І кожна історія вимагає свого підходу і свого унікального рішення. Важливо одне: у кожного в системі є своє місце, і ми повинні проживати своє життя, перебуваючи саме на ньому — це гарантує нам підтримку і здатність справлятися з усім, що нам уготовано нашою долею. Для цього необхідно відкрити своє серце для всіх, хто коли-небудь належав до нашої системи, і дати їм місце. Тоді мертві залишатимуться у світі мертвих, а у нас не буде необхідності жити чужим життям. Я бажаю вам миру, щастя і благополуччя.
З любов’ю,
Іщенко Ірина

Моя дитина
За матеріалами

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: