Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому з’являється поганий запах з рота

Чому з’являється поганий запах з рота фото

Деякі люди стикаються з проблемою поганого присмаку в роті. Частіше це можна спостерігати зранку. Саме він, змушує нас стрімголов бігти до ванної, щоб почистити зуби. Може бути, ви прокинулися після довгої вечірки, де ви їли і пили до ранку? А може, ви провели попередній день, вечір і ніч на весіллі, де вам сподобалося все,....

Деякі люди стикаються з проблемою поганого присмаку в роті. Частіше це можна спостерігати зранку. Саме він, змушує нас стрімголов бігти до ванної, щоб почистити зуби. Може бути, ви прокинулися після довгої вечірки, де ви їли і пили до ранку? А може, ви провели попередній день, вечір і ніч на весіллі, де вам сподобалося все, що пропонувалося у барі? І ви не відмовилися від тостів з нареченими і усіма гостями весілля?

Цілком нормально, що вранці ви не відчуваєте себе добре, а смак у роті — не зовсім приємний. Однак, якщо ви чистите зуби та використовуєте ополіскувач для рота: протягом дня або двох, ці проблеми зникнуть.

Однак, якщо ви прокидаєтеся з неприємним смаком у роті практично щоранку і вже спробували все можливе, не можна виключати, що ваше тіло бореться з хворобою, і таким чином, дає вам знак. Ніколи не варто недооцінювати сигнали власного тіла та приділяти їм належну увагу, тому що ви можете вчасно виявити, що щось не так.

Солодкий посмак

На перший погляд може здатися, що солодкий смак не є небезпечним, тому що він може бути приємним. Наш мозок асоціює солодкий смак з позитивними стимулами. Однак не дайте себе обдурити, тому що якщо у вас солодкий посмак у роті без видимої причини, це може бути сигналом про порушення рівня цукру у крові, яке може призвести до діабету. Обов’язково проконсультуйтеся з вашим лікарем, який проведе базове обстеження і направить до фахівців.

Солоний посмак

Якщо ви відчуваєте солоний посмак у роті, це говорить про недостатній питний режим, який необхідно коригувати якомога швидше. Без регулярної подачі рідини, кожен живий організм ризикує загинути. Слід подбати про те, щоб забезпечити адекватне споживання рідини. Тому збільште споживання рідини, в ідеалі — з хорошого джерела. Тому що, чиста вода — основа здоров’я й довголіття.

Металевий посмак

Цей посмак дуже неприємний і для нього може бути кілька причин. Найбільш поширені з них включають:

приймання деяких пігулок, наприклад: антибіотиків або ліків для підвищення функції щитоподібної залози

паління

гормональні зміни

періодонтит, гінгівіт або інші подібні проблеми

отруєння важкими металами, такими як ртуть або свинець.

Звичайно ж, всі ці причини повинні бути усунені лікарем.

Кислий посмак

Остерігайтеся кислого посмаку у роті. Тому що, якщо у вас немає раціонального пояснення цьому, це означає, що проблема у шлунку, який бореться з підвищеною кислотністю.

Підвищена кислотність може пояснюватися не придатною дієтою, коли людина частіше вживає жирну та солодку їжу. Просте коригування в харчуванні, може допомогти усунути цю проблему. Але, якщо це не допомогло, вам слід звернутися до лікаря, який може діагностувати іншу причину.

Гіркий посмак

Деякі люди дуже люблять гіркий смак в їжі. Однак, якщо гіркий посмак виникає у роті сам по собі, це може сигналізувати про проблеми з печінкою та її функціями, які не можна недооцінювати.

Перш ніж звернутися до лікаря, ви можете спробувати усунути це неприємне явище, наприклад:

звернути пильну увагу на режим пиття і відмовитися від газованих напоїв

скорегувати і полегшити дієту, особливо шляхом максимально можливого зниження споживання солі і важкої їжі

їсти більше фруктів та овочів, ніж зазвичай

звести до мінімуму споживання алкоголю.

Ці заходи можуть здатися не дуже приємними, але майте на увазі, що ви дійсно можете поліпшити та продовжити своє життя і прожити його без зайвих труднощів.

Ця стаття несе інформаційний характер. Пам’ятайте про шкоду самолікування і при перших симптомах — відразу звертайтеся до свого лікаря.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: