Завантаження ...

Чому не можна підкидати дітей вгору

Чому не можна підкидати дітей вгору фото

Ви знали, що не можна підкидати дітей вгору? Це іноді буває небезпечно! Чого лиш не вигадають батьки чи родичі, щоб розважити малюка. І починають підкидати малечу в повітря, і ловити його потім. Дітки в захваті від таких розваг, але чи настільки вони безпечні? На жаль, в нашій країні статистики дітей, які померли від синдрому струшеної ...

Ви знали, що не можна підкидати дітей вгору? Це іноді буває небезпечно!

Чого лиш не вигадають батьки чи родичі, щоб розважити малюка. І починають підкидати малечу в повітря, і ловити його потім. Дітки в захваті від таких розваг, але чи настільки вони безпечні?

На жаль, в нашій країні статистики дітей, які померли від синдрому струшеної дитини (ССД) не ведеться. Однак є статистика зі США, згідно з якою близько 2 тисяч малюків до року помирають після того, як їх різко струснули. Минулого року американські медики навіть підняли питання про те, щоб батьків, які скоїли таке зі своєю дитиною, притягували до відповідальності через суд.

Викликати ССД можуть навіть незначні поштовхи дитини протягом декількох секунд.


Привести до струсу можуть різке погойдування візочка, легкий запотиличник і, звичайно, підкидання вгору.

Вся справа у фізіології дитини: голова в неї велика, а м’язи, які її підтримують, занадто тонкі й слабкі. Тому дітки до 2-х років дуже сприйнятливі до різких рухів. Останні різкі коливання загрожують розривом судин в головному мозку й сітківці очей дитини.

Синдром струшеної дитини в третині випадків призводить до смерті дитини. Ті малюки, які після цього вижили, залишаються інвалідами на ціле життя: в них констатують дитячий церебральний параліч, глухоту, сліпоту, гідроцефалію, судомні напади, нездатність до навчання і затримку в розвитку.

Тому в жодному разі не підкидайте дитину! Ця забавка не варта таких ризиків!

А ви чули про синдром струшеної дитини?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия