Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як вибрати комп'ютерний стіл для роботи та відпочинку

Велика кількість українців наразі обирають віддалену роботу, яка потребує створення вдома умов для тривалого проведення часу за комп’ютером чи ноутбуком. Звісно, для цього використовуються дитячі столи або ж кухонні. Але для створення дійсно комфортних умов слід підібрати комп'ютерний стіл згідно зі своїми особливостями. Розберемося детальніше про те, якими бувають робочі столи та як їх вибирати. 

Різновиди комп’ютерних столів 

Якщо умовно розподілити такі столи на два типи, вони бувають універсальними та комп’ютерними. Другий тип розроблений таким чином, щоб на ньому можна було розмістити монітор, клавіатуру, системний блок та додаткову техніку. Це  може бути як невеликий стіл у кутку, так і повноцінне робоче місце біля стіни чи вікна. 

Універсальні ж передбачають місце як для комп’ютера, так і для інших видів занять. Наприклад, такий стіл підійде школяру, якому потрібно робити за ним домашнє завдання. Або дизайнеру чи архітектору, яким потрібно місце для роботи із друкованим матеріалом, тому такі комп’ютерні столи дійсно є універсальними. Їх виготовляють з цілого ряду матеріалів на вибір.

Матеріали виготовлення

ДСП

Найбільш поширений та доступний матеріал, з якого найчастіше роблять офісні та домашні меблі. Не відрізняється довговічністю, адже як тільки під лак потрапить волога, він почне розбухати. Але завдяки універсальності може бути майже будь-якої форми. 

МДФ

Трохи дорожчий та екологічніший за ДСП матеріал, вважається більш довговічним. 

Дерево

Відрізняється високою вартістю та високою ціною, також майте на увазі, що стіл із дерева буде досить важким. Тож якщо вам потрібна мобільність, то зверніть увагу на невеликі моделі, або варіанти з прикріпленими коліщатами. 

Скло

Доволі дорогі, але дуже стильні моделі, відрізняються лаконічністю виконання. Найчастіше скляні деталі поєднуються із деревом та металом для більшої міцності конструкції. Підійдуть під будь-який інтер'єр. 

Висота та розмір столів

Зазвичай більшість комп’ютерних столів має різний розмір стільниці, але висота їх приблизно однакова і сягає 70-75 сантиметрів. Згідно з ДСТУ це висота, яка буде комфортна людині з ростом 170 сантиметрів. Але для кожних десяти сантиметрів зросту слід додавати 3-4 сантиметри висоти столу. Таким чином для користувача з ростом 180 см комфортною буде висота в 78-79 см. 

Також зазначено, що зручним для роботи столом є модель із стільницею шириною в 50 см та довжиною 120. Вважається, що це оптимальний варіант, де людина може доторкнутись до усіх країв стола. Якщо вам потрібно трохи більше місця, зверніть увагу на моделі розміром від 150*60 см. Орієнтовно ширина стільниці має бути не більшою за вашу витягнуту руку. Обираючи стіл, відштовхуйтесь від власних фізіологічних параметрів та обраного бюджету. Вдалих придбань!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: