Завантаження ...

Засоби для прання: склад, форма, де купити

В кожній сім’ї присутні в гардеробі дитячі чи делікатні речі, для прання яких потрібні спеціальні за складом, обсягом, консистенцією та призначенням засоби для прання.

Придбати засоби для прання оптом у вигляді гелів, порошків, мила, додаткових засобів, на кшталт кондиціонерів, ополіскувачів чи засобів для виведення плям можна інтернет магазині ОптСклад. Склад усіх пральних засобів містить суміш неіоногенних та аніонних поверхнево-активних речовин (скорочено ПАР) у різних пропорціях та з додаванням додаткових складників в залежності від призначення засобу для прання.

Основні складники миючих засобів

Головною складовою усіх миючих засобів є концентрація поверхнево-активних речовин, що відзначаються високими параметрами в’язкості та виконують руйнацію зв’язку, що виник між полотном (волокнами тканини) та певним видом забруднення. Концентрація ПАРів, що містяться у пральних порошках є значно більшою від їхнього вмісту у інших пральних засобах, на кшталт гелю чи спеціальних капсул, поряд з цим вони не представляють жодної небезпеки для здоров’я людини та не викликають жодних алергічних реакцій, за умови, що їхній вміст не перевищує рекомендованих норм.

Купляючи засоби для прання потрібно враховувати, що окрім поверхнево-активних речовин їхній склад містить певну кількість:

  • ензимів, що забезпечують руйнування молекулярної будови більшості видів забруднень, вступаючи з ними в реакцію при температурі, що не перевищує 40°C (такі речовини містяться у складі всіх пральних засобів, що мають середній ціновий діапазон);

  • фосфатів, що забезпечують належний рівень піноутворення під час застосування миючого засобу та пом’якшують воду. Більшість фосфатів досить складно виполіскувати з поверхні випраного одягу, а тому їхнє перевищення може провокувати виникнення алергічних реакцій. Саме тому в більш якісних пральних засобах для пом’якшення води та задля утворення піни фосфати не використовуються;

  • віддушки – речовини, що надає неймовірної свіжості щойно випраним речам (їхня концентрація в пральних засобах буває різною).

Склад органічних гелів для прання містить виключно рослинні елементи, воду, спиртову суміш та певну кількість кислоти.

Форма виготовлення миючих засобів

Найбільш поширеною формою пральних засобів, що використовуються побутовими споживачами є сухий пральний порошок, що має форму гранул та чудово справляється з відпиранням сильних чи старих забруднень. В гелі для прання, який можна придбати в інтернет-магазині ОптСклад, не міститься фосфатів, саме того його використовують для ощадливого процесу прання за температури, що не перевищує 40°C.

В капсулах для прання міститься дозована кількість рідкого гелю в поєднанні з речовиною-кондиціонером (для більш якісного ополіскування). Звичайне господарське мило для прання у формі брусків використовують тільки у випадку необхідності видалення застарілих та особливо стійких плям, що потребують попереднього замочування білизни та ручного прання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия