Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Види, використання та встановлення генераторів

Генератор - це електрична станція, що працює на паливі при різних температурах, компактне, мобільне джерело електроенергії для побутових приладів.

Для сучасних потреб та використання, можна купити генератор для домашнього господарства з можливістю встановлення як стаціонарно, так і можливістю мобільного пересування на період використання та виробництва електрики. 

Які бувають генератори електрики та для чого їх використовують

Найбільш популярними є моделі генераторів, які працюють на рідкому паливі або за рахунок газу. Так, за способом живлення генератори діляться:

  • Дизельні генератори https://matari.ua/generatory/dizelni-generatori, які працюють за рахунок дизельного палива;
  • Бензинові генератори, їх робота здійснюються за рахунок бензину;
  • Газові генератори виробляють електроенергію за рахунок спалювання природного газу.

На ринку ви можете побачити пропозицію інверторного генератора. Інверторний генератор має особливість на відміну від звичайного. Внаслідок його експлуатації обороти двигуна збільшуються або зменшуються пропорційно до навантаження. Це вигідно, оскільки при зменшенні навантаження виробництва електроенергії відповідно знижується споживання палива, що знижує вартість виробництва. Іноді інверторний генератор економить до 40% палива, що дуже вигідно в побутових умовах.

Зверніть увагу, що, як правило, для використання в приватному будинку, квартирі, малому магазині, офісі вибирають дизельний або бензиновий генератор. Головне завдання полягає у забезпеченні електроенергією приладів малої потужності (побутова техніка, зарядка комп'ютерів, смартфонів, системи освітлення, сигналізації, холодильників, побутових насосів), у період відсутності електропостачання.

Генератори також купують для електропостачання на тих територіях, де немає лінії електроенергії, наприклад:

  • для дачної ділянки;
  • для будівельного майданчика;
  • для роботи наметового табору;
  • для сільського господарства на ферми;
  • для ярмарків, походів та інших подій, де потрібна електроенергія.

Встановлення генератора

Пам'ятайте, що генератор працює за рахунок згоряння палива (рідке, газ), в результаті чого в довкілля виділяється вихлопний газ, який небезпечний для організму.

Стаціонарний або переносний генератор найкраще встановлювати в сухому просторі, приміщенні, де відсутні легкозаймисті речовини, а також відсутній пил, вентиляція або природне обдування мотора генератора. У процесі виробництва електроенергії двигун-генератора буде нагріватися.

Оскільки чадний газ, що виділяється у процесі роботи, смертельний для організму не можна розміщувати генератор у замкнутому приміщенні, особливо у житловому.

У інтернет-магазині matari.ua при купівлі генератора ви зможете отримати оптимальні відповіді та консультацію фахівців. Вони допоможуть вибрати генератор для дому та дадуть рекомендації щодо їх безпечного користування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: