Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що варто знати при покупці обігрівача

Порятунком для тих, кому терміново потрібно вирішити проблему тепла в приміщенні, стануть обігрівачі. Їх ринок пропонує у великому асортименті та на будь-який смак.

Найпопулярнішими видами є:

  • масляні;
  • конвекторні;
  • тепловентилятори;
  • інфрачервоні;
  • мікатермічні;
  • газові.

За винятком газових, усі вони працюють на електриці. Більшість компаній стараються створювати їх якомога економічнішими, не винятком є й електро обігрівачі Термія, які користуються попитом на ринку України.

 Особливості обігрівачів

Між собою обігрівачі відрізняються не лише потужністю, а й габаритами. Чим більша потужність, тим ширший прилад і тим більшу площу він може обігріти.

Середнє значення потужності, необхідної для обігріву – 100 Вт на квадратний метр, якщо це єдине джерело тепла та 80 Вт, якщо допоміжне.

Таким чином, для кімнати площею 10 кв. м знадобиться прилад з тепловою потужністю 1 кВт. Але якщо в приміщенні 2 і більше вікна, а також якщо є хоча б одна зовнішня стіна, до розрахункової потужності потрібно додати ще 200 Вт. Зазвичай потужність нагрівачів коливається від 500 до 3000 Вт.

Крім того, варто зважати на спосіб регулювання. Обігрівачі, що мають механічне керування не дуже дозволяють регулювати потужність та температуру. Електронне керування має більше подібних функцій та налаштувань, що дозволить підекономити електрику, й додасть зручності у використанні.

При виборі обігрівача потрібно одразу враховувати його розміри та передбачити спосіб кріплення. Якщо ви хочете створити повноцінну стаціонарну систему опалення, вам потрібні кронштейни, щоб закріпити прилади на стіні. А якщо обігрівач потрібний як допоміжне джерело тепла, має сенс встановити на нього коліщата, що йдуть в комплекті, й переміщати з кімнати в кімнату в залежності від потреб. Головне — не ставити їх поряд із предметами, нестійкими до високих температур.

Якщо потрібно придбати обігрівач для ванної, переконайтеся, щоб він мав захист від вологи. Підвищені вимоги безпеки потрібні й у випадку, якщо обігріти потрібно дитячу.

Важлива і продуктивність. Вона вливає на кількість часу, що необхідний для нагрівання певної площі приміщення та кількість енергії, яку при цьому буде витрачено. Всі ці відомості можна знайти в інструкції або дізнатися у консультанта у магазині.

В іншому ж вибір обігрівача обумовлений виключно вашими потребами. Кожен вид має свої плюси і мінуси, але в них потрібно уважно розібратися.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: