Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Читання літератури і жива розмова як одні з простих та ефективних прийомів для спілкування українською

Немає нічого кращого, ніж прекрасна книга. А якщо це українська книга? Ще краще!

Читати українську літературу – гарна ідея на шляху вивчення мови

Ви можете багато чого навчитися, читаючи книги мовою якою хочете спілкуватися. Адже можете отримати користь не тільки з сенсу книги, але і з її літературної мови. Іншими словами, книга може покращити ваш спосіб життя та одночасно покращити вивчення мови.

Мова - це не лише граматика та лексика. Мова – це зовсім інший погляд на світ. Це означає, що коли ви читаєте на UABook.com.ua українську літературу – це не лише зміст, а й форма. Слова та вирази, які були обрані автором, можуть стати чудовим джерелом навчання як у вивченні мови, так і в тому, щоб дати вам новий погляд на світ.

Пам'ятайте, що класична українська література не означає автоматично складне. Дитяча чи художня  література може бути одночасно простою та глибокою - і ідеально підходить для початківців вивчати мову.

Шукайте співрозмовників віч-на-віч

Коли група носіїв мови збирається разом, розмова зазвичай прискорюється і стає складнішою. Розмови віч-на-віч простіше. Приватні уроки - це спосіб отримати такий досвід і водночас скористатися порадами експерта.

Якщо ви хочете поговорити з незнайомою людиною, головне – не думати про це надто багато. Дійте імпульсивно - чим довше ви про це думатимете, тим складніше це буде зробити. Якщо ви подорожуєте або вивчаєте мову з зануренням, саме з таких розмов з незнайомцями часто починаються найкращі спогади!

Посміхайтеся

Ви отримаєте набагато кращу відповідь, якщо почнете розмову з посмішкою. Зрештою, більшість носіїв мови раді, коли ви докладаєте зусиль, щоб заговорити їхньою мовою, особливо якщо вони бачать, що вам це важко! Тому починайте кожну розмову з дружнього привітання та посмішки.

Контролюйте швидкість розмови

Якщо ви говорите повільно і чітко, це має спонукати вашого співрозмовника підлаштуватися під ваш мовний ритм. Якщо співрозмовник не розуміє натяку, ніколи не завадить ввічливо попросити його говорити трохи повільніше – зрештою, ви все ще навчаєтесь!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: