Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як забезпечити позику під майно?

Позика під заставу власності - це забезпечена форма позики, отриманої від кредитора.

Як видно з назви, це приватний кредит під заставу нерухомості, яка має бути як фізичною, так і нерухомою (житловою/комерційною).

Заявник повинен закласти власне майно як заставу для отримання цієї позички. Сума позички, що видається, залежить від вартості нерухомості, зазвичай званої позикою в обмін на вартість. Залежно від різних норм, позичка може становити близько 60% вартості нерухомості. Потім взята позичка має бути погашена рівними щомісячними платежами, які продовжуються протягом певного періоду часу за наперед визначеною процентною ставкою. Порівняно з іншими кредитами – автокредитами, індивідуальними кредитами тощо – процентна ставка є найнижчою серед усіх.

Це з тим, що позичка під заставу власності є формою забезпеченої позички для кредитора, який зберігає документи нерухомість як застави чи забезпечення. Але якщо позичальник/клієнт не виконує платежі з будь-якої причини та за будь-яких обставин, права власності переходять до кредитора.

Затримки або неплатежі можуть вплинути на кредитний рейтинг або рейтинг позичальника, що ускладнює отримання будь-якої іншої позички.

Термін володіння позикою

Термін дії позички – це перший пункт. Кредитори зазвичай можуть пропонувати більш тривалий термін погашення, який може становити до 20 років, залежно від віку заявника, доходу та інших критеріїв прийнятності.

Величина позики

Наступний момент – це сума кредиту. Оскільки постачальники позички мають забезпечення як фізичних активів, може бути запропонована велика сума позички залежно вартості майна. Однак перед цим кредитор проведе комплексну перевірку та оцінить вартість нерухомості. Крім того, до видачі кредиту буде взято до уваги вік заявника, дохід, історія минулих платежів та кредитний рейтинг.

Процентна ставка

Третє, що має значення, – це відсоткова ставка. Чим надійніша позичка, тим нижчі відсоткові ставки і навпаки. Там, де ризик грошових втрат невеликий, кредитори можуть дозволити собі запропонувати нижчі відсоткові ставки.

Час обробки

Четвертий стосується часу, витраченого оформлення кредиту. Оцінка вартості нерухомості також проводиться щодо її поточної ринкової вартості.

Право на участь

П'ятий момент – шукати кредитора, який може надати індивідуальні програми добору, щоб запропонувати максимальну суму кредиту. Такий кредитор також повинен мати можливість пропонувати якісні послуги після надання кредиту, оскільки відносини можуть тривати до 20 років.

Страховий захист суми кредиту

Нарешті, постачальник позики повинен також мати можливість запропонувати додатковий захист за допомогою страхового покриття суми позики як наїзника для забезпечення безпеки позичальника та його сім'ї, щоб захиститися від будь-яких непередбачених або несприятливих подій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: