Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що впливає на вартість хостінгу?

За розміщення веб-сайту на віддаленому комп’ютері, по іншому – на відділеному сервері, надавачі послуг отримують відповідну плату, розмір якої коливаються від 100 доларів США за рік до 100 і більше доларів США за один місяць.

Віддалені сервери забезпечують належну комунікацію між браузером користувача та хостінг-провайдером, завдяки якій користувач має можливість побачити омріяний веб-сайт в на власному комп’ютері у Google Chrome. Придбавши відповідні послуги користувач оплачує вартість хостингу в залежності від його виду.

Основні критерії, що визначають вартість хостінгу

Придбавши хостінг, користувач оплачує частину віртуального простору на віддаленому сервері, вартість його обслуговування та інші супутні витрати. Чим потужнішими є віддалені сервери, тим більшу ціну оплачує замовник. В залежності від функціональних особливостей віддалені сервери можуть бути:

  • віртуальними, де користувач отримує не весь сервер, а тільки його невелику частинку й використовує сервер не особисто, а разом з багатьма іншими користувачами. В даному випадку зареєстрований сайт використовує тільки частину потужності віддаленого сервера і не має можливості втручання у безпосереднє налаштування сервера. Власник сайту користується в роботі тільки можливостями власного сайту, за справну роботу якого відповідає хостінг-провайдер. Вказане рішення відзначається найдешевшою опцією і є найбільш прийнятним для новачків, в яких недостатньо відповідних технічних навиків.
  • VPS, в якому користувач отримує ізольовану від інших користувачів частину серверу з усіма можливостями для його управління: обранням операційної системи і самостійним налаштуванням програмного забезпечення. Такий веб-сайт функціонує як окремий сервер та має дещо більшу кількість ресурсів тому його ціна є вищою у порівнянні з віртуальним.

Найпотужнішим та відповідно найдорожчим є окремо виділений сервер, коли користувач отримує для власного сайту окремий фізичний сервер.

Як правильно обрати хостінг

Для користувачів, що бажають запустити власний веб-сайт і «зекономити» на оплаті за послуги провайдера є можливість вибору безоплатних хостінгів, проте в таких випадках вони отримують мінімальну кількість ресурсів та несанкціоновану рекламу, яка буде відштовхувати всіх пошуковців, котрі будуть заходити на сайт. Крім того, користувач втратить можливість використання власного домену, а буде змушений послуговуватися піддоменом третього рівня.

Обираючи варіанти хостінгу потрібно обов’язково зважати на додаткові послуги, які хостінг-провайдер спочатку приховує. Наприклад, для залучення нових клієнтів провайдер надає суттєві знижки на перше придбання послуг і вимагає значно більшої оплати за продовження хостінгу на другий та настпні роки. Не всі хостінг-пакети передбачають створення власних поштових скриньок для домену чи регулярних резервних копій, що надають користувачу можливість відновити втрачені дані. Резервне копіювання як і користування безкоштовним SSL-сертифікатом є базовими опціями для якісних хостів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: