Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Топ-5 пивних фестивалів світу

Насолоджуватись улюбленим напоєм можна в пабі або в пивному барі, вдома під час перегляду футболу, у компанії друзів. Але найкраще пиво смакує на фестивалях, які щороку проводяться в різних країнах світу.

Одним з головних атрибутів таких свят є бокали для пива, наповнені напоями на різні смаки. Але лише дегустаціями справа не закінчується. На гостей фестивалів чекають екскурсії пивоварнями, різноманітні музичні вистави та оригінальні конкурси.

Де та в який час проводяться найбільш цікаві пивні фестивалі, — читайте далі.

1. Oktoberfest

Найбільш масовий захід проводиться в Мюнхені (Німеччина). Його історія ведеться ще з 1810 року. Саме тоді було вирішено провести свято на честь одруження Людовіка I, короля Баварії, та Терези Саксонської.

Дійство настільки всім сподобалось, що його стали проводити щороку. Починається воно у вересні і продовжується близько двох тижнів: до першої неділі жовтня. Сьогодні це не просто фестиваль пива, а важлива культурна подія. Щодо самого напою, то тут переважують лагери та пшеничні елі.

Щоб потрапити на «Октоберфест» зі Славутича, недостатньо придбати квитки на літак та забронювати кімнату в готелі. Варто завчасно викупити через турагенцію чи на відповідних сайтах місця за столом в павільйоні. Сума залежить від дати та часу. До неї також входить 1 л пива та половина курчати.

2. Cannstatter Volksfest

Друге за масовістю пивне свято Німеччини проводиться у Штутгарті також наприкінці вересня — на початку жовтня. Вперше його відзначали в 1818 році, коли закінчилась епідемія чуми, щоб відволікти населення. На сьогодні сільськогосподарський ярмарок трансформувався в фестиваль пивоманів з власними традиціями.

3. Pilsner Fest

Спочатку фестиваль у Пльзені проводився в жовтні, але зараз поціновувачі напою їдуть до Чехії наприкінці серпня. Проводиться «Пілзнер фест» вже більше 170 років — з моменту створення першої пивоварні, в якій почали варити знаменитий пілзнер.

На фестивалі виробники щороку представляють не менше 100 сортів пива чеських мініпивоварень та декілька іноземних сортів. Не обходиться на ньому й без розваг. Організатори завчасно готують різноманітні конкурси, влаштовують музичні концерти з танцями.

4. Slunce ve skle

В перекладі на українську назва фестивалю звучить як «Сонце у склі». Відбувається він щороку в тому ж Пльзені (Чехія) наприкінці вересня. Свято є досить молодим, адже почало проводитись лише з 2008 року. Але це не завадило йому стати одним з престижних та знакових фестивалів Європи. Тут кожен з гостей має змогу поласувати найкращою продукцією невеликих чеських пивоварень, переважно ресторанного типу.

5. Great British Beer Festival

Подорожуючи в серпні по Великобританії, неодмінно відвідайте «Великий британський пивний фестиваль». За словами організаторів, він є найбільшим у світі. Починаючи з 1975 року сюди привозять більш ніж 350 сортів традиційного англійського елю. Саме вони задають смак великому святу пива, хоча й не є на ньому єдиними напоями. Дегустації доповнюються музичними концертами, конкурсами з визначенням кращого пива Британії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: