Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вшановування мужність і героїзму

У свято Покрови Пресвятої Богородиці - захисниці і покровительці українського козацтва, українці відзначили День захисників України. Це свято уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.Відбулися святкові заходи і у славному Славутичі.

 

У свято Покрови Пресвятої Богородиці - захисниці і покровительці українського козацтва, українці відзначили День захисників України. Це свято уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

Відбулися святкові заходи і у славному Славутичі. Година патріотичного спілкування пройшла в залі урочистих подій міської ради за участю членів Молодіжної ради «Майбутнє Славутича», настоятеля Свято-Іллінського храму Української православної церкви митрофорного протоієрея Іоанна, заступника міського голови Олександра Линкевича, начальника відділу культури, національностей та релігій Ніни Баришевської, директора ПДЮТ Ніни Єрьоміної, директора КЗ «Кіноконцертний комплекс» Лариси Гніденко, головного режисера ККК Ольги Сороки та вихованців студії «Рожева Пантера» ПДЮТ.

Святкування на Центральній площі розпочалося з молебню, який провів настоятель парафії УГКЦ м. Славутич отець Юрій Логоза. Тут зібралися громадські активісти - ГО «Майдан-Славутич», учасники АТО, військовослужбовці, працівники культури та всі соціально-активні жителі міста.

Міський голова Юрій Фомічев привітав славутичан зі святом, були вручені нагороди. Він нагадав про героїчну історію народу та необхідність подальшому зміцненню патріотичного духу в громаді.

Про особливості цього дня у своїх виступах говорили лідери громадського руху Віктор Івашко, Валентина Гусева, а юна виконавиця Евеліна Дзибура привітала всіх щирою, патріотичною піснею. Творчу частину заходу забезпечили працівники кіноконцертного комплексу.

Учасники свята вшанували пам'ять героїв, які загинули в зоні бойових дій АТО, згадали славутичан, Почесних громадян міста Славутича – Дениса Гултура, Сергія Волнухіна, Василя Білого, Івана Лєснікова, Олександра Уткіна, Андрія Кириєнка, які віддали своє життя за волю України та поклали квіти до їх меморіальних дошок.

Людмила ЛЮБИВА, фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: