Завантаження ...

Дайте свет Славутичу!

Именно в названии материала и кроется главный лейтмотив митинга, прошедшего в четверг, 11 декабря, возле магазина «Сільпо». «Дайте свет Славутичу!» - под этим лозунгом выразили свой протест несколько сот неравнодушных к судьбе города славутчан, возмущённых действиями «Укренерго».

Во время митинга "Дайте свет Славутичу!"
Именно в названии материала и кроется главный лейтмотив митинга, прошедшего в четверг, 11 декабря, возле магазина «Сільпо». «Дайте свет Славутичу!» - под этим лозунгом выразили свой протест несколько сот неравнодушных к судьбе города славутчан, возмущённых действиями «Укренерго».

Проект резолюции был встречен аплодисментами. Присутствующие взяли его за основу и собрали под ним более 200 подписей. Все, кто не успел расписаться под резолюцией, которая будет направлена Президенту, в Кабмин, ВР, Антимонопольный комитет, КОГА и Черниговоблэнерго могут это сделать в магазинах Айнур, Сила здоровья (ДК Энергия),  "Виктория" (Рижский квартал), Арго, Гамма, Сюрприз.

Проект
Резолюція мітингу мешканців міста «Дайте світло Славутичу!» 11.12.2014

В місці зростає соціальна напруженість, яка пов’язана з частими відключеннями електроживлення, що суперечить рішенню «Укренерго».
 
Згідно інформації, що поширена на офіційному сайті Мінпотенерго, відключення мають відбуватися 2 рази по 2 години на день (в період з с 8:00 до 11:00 и с 16:00 до 22:00). Незважаючи на те, в місці атомників Славутичі такі відключення відбуваються вдвічі частіше. Місто потрапило у категорію ізгоїв. Воно було спроектовано та збудовано ще за радянських часів. Одна частина міста підключена до лінії електроживлення важливих для життєзабезпечення міста об’ектів: водозабір, медично-санітарна частина і т.і., а друга – до лінії, яку наразі відключають. До цього в цю частину потрапили деякі школи та дитячі дошкільні заклади. Фактично одна частина міста не відключається, в той час як в другої електропостачання відсутнє по 8 годин. З урахуванням специфіки м.Славутича, зокрема того, що житловий фонд та об’єкти соціальної інфраструктури не газифіковані і обладнані виключно електроплитами, у мешканців міста немає можливості приготувати їжу, у дитячих садках не в змозі своєчасно зробити гарячі страви, підвищуються ризики травматизму дітей, учні змушені готуватися до занять при свічках. Працівники ЧАЕС, які повертаються до дому після роботи також не мають можливості приготувати їжу та відпочити.

А в это время в Киеве
10.12.2014 р. вже трапилась аварія, яка пов’язана з коротким замиканням електромережі, під час якої згоріла електромережа у під'їзді на всіх 5 поверхах у Ленінградському кварталі. Люди залишились повністю без світла, а таке може статися ще не один раз.

Ще у 90 роках, коли ситуація була більш критичною і траплялися масові відключення електроенергії, місто, як супутник АЕС відключалося не більше ніж 1 раз на добу. Усі місця-супутники АЕС, персонал яких відповідає за забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, віднесені до споживачів 1 категорії. ЧАЕС також є ядерно-небезпечним об’ектом, тому місто Славутич має бути також віднесено до споживачів 1 категорії.

В той же час у м. Києві не відбувається відключення зовнішньої світової реклами і люди обурені цим, бо повинні сидіти вечорами без світла. Відключення зайвих рекламних потужностей на один день було би досить для життєдіяльності міста протягом тижня.

Мамы ведут своих детей на кружки темными улицами Славутича
Не переслідуючи ніяких політичних цілей та розуміючи всю складність ситуації у державі ми, мешканці міста, звертаємось до органів законодавчої та виконавчої влади та вимагаємо невідкладних рішень, щодо збалансованого забезпечення електропостачання міста та приведення до ладу графіку відключень з метою забезпечення елементарних функцій життєдіяльності соціальної інфраструктури (шкіл, дитячих закладів та інших).

Ми, мешканці міста-супутника Чорнобильської АЕС усвідомлюємо, що відповідно до статті 35 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки» персонал ЧАЕС не має права страйкувати. В той же час, мешканці міста, життя та праця яких паралізована, вже не в змозі стримати жінок, які готові разом з дітьми до блокування електропотягів, що перевозять персонал на майданчик ЧАЕС.

Звернення прийнято на загальноміському мітингу «Дайте світло Славутичу» 11.12.2014.

За дорученням громади міста В.Герасько



Свои предложения для доработки проекта резолюции можете направлять на электронную почту vlag99@ukr.net.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия