Завантаження ...

В Прип’яті готуються до виставки

У місті Прип’ять планується провести виставку техники, що була задіяна під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та працювала у зоні відчуження протягом різних років. 26 квітня у Прип’яті на території колишнього автомобільного господарства №2 планується відкриття унікальної експозиції просто неба, в якій буде представлена техніка, що була задіяна в ліквідації....

У місті Прип’ять планується провести виставку техники, що була задіяна під часліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та працювала у зоні відчуження протягом різних років. 26 квітня у Прип’яті на території колишнього автомобільного господарства №2 планується відкриття унікальної експозиції просто неба, в якій буде представлена техніка, що була задіяна в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та працювала у зоні відчуження протягом різних років.

Для того, щоб проект втілився у життя, було зроблено багато поетапної роботи. Участь в ній прийняли підприємства зони відчуження, підпорядковані ДАЗВ – ДП «ЦОТІЗ», ДСП ЦППРВ, ДСП «Екоцентр», ДСП «Північна Пуща», ДСП ЧАЕС. Територію АТХ-2 розчищено, вивезено та захоронено декілька десятків тонн великогабаритного сміття, проводиться її благоустрій.

Частина об’єктів знаходилась на території гаражу та поза його межами, інші майбутні експонати після процедури проходження дозиметричного контролю за допомогою спеціальної техніки транспортують з майданчиків ЧАЕС, міст Прип’ять та Чорнобиль.

Зокрема, самохідну установку на базі танка ІС – ІСУ-152 було перевезено з території «Новарки» після звертання за допомогою адміністрації ДП «ЦОТІЗ» до Державного підприємства «Північна Пуща» та керівництва Чорнобильської атомної електростанції. Для реалізації задуму було виділено 2 автокрани та тягач. За висновками дозиметричної перевірки експонатів, контрольні рівні можливого опромінення дозволяють проводити екскурсії.

На огляд відвідувачів буде представлено установку місцевого провітрювання УМП-1 на базі БелАЗ 7548, що приймала участь у дезактивації території зони відчуження, інженерну машину розгородження ІМР-2, Розвідувальну хімічну машину «Кашалот», , автомобільну розливну станцію АРС-14 – за їх допомогою проводили дезактивацію техніки, що прибувала до пунктів спеціальної обробки з Чорнобильської атомної станції, обробляли територію на ділянках місцевості, зараженої радіонуклідами та іншу техніку, що працювала в період ліквідації наслідків та пізніше. Разом понад 20 одиниць.

Нова локація матиме охорону, буде встановлено таблички з інформацією про транспорт. Плануються заходи з подальшого благоустрою території та її освітлення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия