Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Червоний рівень у Славутичі: які карантинні обмеження діють у місті

Уряд запровадив адаптований карантин до 30 квітня. Відомо, що з 24 лютого цього року на території України встановили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Карантинні обмеження, які відповідають "жовтому" рівню епідемічної небезпеки будуть діяти з 24 лютого до 30 квітня 2021 року...

Уряд запровадив адаптований карантин до 30 квітня. Відомо, що з 24 лютого цього року на території України встановили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Карантинні обмеження, які відповідають "жовтому" рівню епідемічної небезпеки будуть діяти з 24 лютого до 30 квітня 2021 року.
Про це повідомили на сайті covid19.gov.ua.
За рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС на Івано-Франківщині, в Чернівецькій, Чернігівській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Львівській, Миколаївській, Сумській та Одеській областях запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізьській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській областях запроваджено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. З 00:00 20 березня до 9 квітня (включно) у місті Києві запроваджуються епідобмеження "червоної" карантинної зони.
Які обмеження діють
«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Відомо, що в "червоній" зоні діють такі обмеження:
- Припиняється робота громадського транспорту;
- На території міста тимчасово припиняється робота навчальних закладів освіти;
- Також припиняється робота закладів сфери культури та кінотеартів;
- Не будуть працювати ТРЦ, кафе та ресторани;
- Не можна відвідувати заклади торговельного і побутового обслуговування населення.
Що буде за порушення карантинних умов?
За порушення визначениї умов карантину передбачаютсья відповідні покарання. Штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тис грн) або арешт на 6 місяців. Обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби. Позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб.
Бережіть себе та рідних! Не наражайте небезпеку на громадян України та з відповідальністю ставтесь до карантинних умов!


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: