Завантаження ...

Перша партія відпрацьованого ядерного палива відправлена на столітнє зберігання

18 листопада Чорнобильська АЕС перейшла на новий рівень застосування відпрацьованого ядерного палива. В новому сховищі СВЯП-2 розміщено на зберігання перший двостінний екрановий пенал (ДСЕП), який завантажили 93 збірками відпрацьованого палива...

 


18 листопада Чорнобильська АЕС перейшла на новий рівень застосування відпрацьованого ядерного палива. В новому сховищі СВЯП-2 розміщено на зберігання перший двостінний екрановий пенал (ДСЕП), який завантажили 93 збірками відпрацьованого палива. Застосування відпрацьованого ядерного палива таким методом може гарантувати екологічну безпеку територій.

Роботи виконали робітники ЧАЕС за спостережеенням фахівців МАГАТЕ, Держатомрегулювання України та компанії Холтек. 

Про це повідомив генеральний директор ДСП ЧАЕС Володимир Пєсков. 

Він підкреслив, що незважаючи на складну епідемічну ситуацію в світі та в Україні, викликану поширення коронавірусу. 10 вересня 2020 року ДСП ЧАЕС розпочало «гарячі випробування» СВЯП-2 з відпрацьованими тепловидільними збірками (ВТВЗ). Станом на 21 жовтня 2020 року із старого сховища до СВЯП-2 перевезено 93 збірки. Вони були успішно розділені на паливні пучки, які встановили в паливні патрони і розмістили в ДСЕП.


Після цього, відповідно до технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом на СВЯП-2, в першій половині листопада персоналом ЧАЕС було виконано герметизацію ДСЕП: заварювання внутрішньої кришки, газову і вакуумну осушку, заповнення пеналу гелієм, герметизацію внутрішньої кришки, заварювання зовнішньої кришки, заповнення простору між оболонками ДСЕП гелієм та герметизація зовнішньої кришки пеналу.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия